Ansiktsbehandling

Etter massasje er ansiktsbehandlinger den mest brukte wellness-opplevelse utført av profesjonelle hender i Norge.

Det kan bli en dyr fornøyelse å få en ansiktsbehandling, og derfor finnes det da også mange guider til hvordan man kan etterlikne de dyre behandlingene hjemme på baderommet. Men det er enda en god idé å få en riktig ansiktsbehandling første gang av en utdannet spesialist, dersom hun analyserer huden din og kan fortelle nøyaktig hva for en hudtype du har og hva det beste du kan gjøre for akkurat din hud.

Kjøp Bioeffect ansiktsrens hos Spashop

Ansiktsbehandling har noen bestemte grunnprinsipper, som alltid inngår i en bra behandling av huden i ansiket. To behandlinger er av gode grunner aldri ens ettersom spesialisten gjør behandlingen basert på den enkeltes hudtype.

En ansiktsbehandling utføres for å bevare ansiktets skjønnhet, hvilket skal forstås att man streber etter en fornuftig bevaring av de ungdommelige trekkene i ansiktet – man forsøker å bremse ned eldningsprosessen. Ansiktet er en del av kroppen som eldes mye raskere enn hva vi tror, og det er ofte noe vi ikke selv oppdager, fordi vi ser vårt eget ansikt i speilet hver dag. De hudproblemer man opplever i tenårene begynner att sette de første spor. Når man rammer 25-års alderen begynner eldningen av huden att gå fort, og de første, tynne linjene begynner å forme sig rundt i hele ansiktet, og pleier man ikke sitt ansikt hensigtmessig, vil man fort oppleve desiderte rynker. Overdreven bruk av sminke hos kvinner er også med til å raske eldningsprosessen opp og det er dessverre en feil som nærmest er umulig å rette opp på en naturlig metode.

Grunnprinsippene i en ansiktsbehandling er:

Grunnleggende rengjøring av huden etterfulgt av en hudanalyse. Analysen av hudtypen er den man tar utgangspunkt i under den videre behandling. Når analysen gjøres, dekkes pasientens øyne til og ett kraftig lys belyser ansiktet og forteller hudens sande tilstand overfor dermatologen. Han eller hun bestemmer hvilken behandling den pågjeldende hudtypen krever, og da går man videre til en eksfoliering av huden med enten naturlige eller kjemiske produkter. De naturlige produktene har mer ru struktur og sliper mer hardt på huden, hvor de kjemiske ofte er framstillet for å skåne sensitiv hud. Dermatologen vett hva som er best til presis din hudtype.

Har pasienten hudormer kan det bli utført en ekstrasjon av huden der hudormene tas bort, men denne behandlingen er mer risikabel da man kanskje kan bryte blodkar i ansiktet. Dette kan gi blodansamlinger og irritasjon i hudens overflate, og derfor er det viktig ikke å prøve denne metoden selv, men la en profesjonell utføre behandlingen.

Når huden er renset grundig i første omgangen får pasienten en ansiktsmassasje, der stimulerer og avslapper musklene i ansiktet. Etterpå får pasienten den karakteriske ansiktsmaske lagt på, og igjen er det veldig viktig att det blir tatt utgangspunkt i den enkelte pasients hudtype, for en feilvalg av maske kan faktisk forverre situasjonen i huden. Maskene skal sitte på i 10-30 min alt etter hvilken hudtype man har.

Avsluttende blir ansiktet vasket og renses med en toner, så alle restene av masken tas helt bort og huden blir tilført fuktgivende kremer for å forbedre hydreringen i huden.