Body Self Developments System

I Body SDS er det fokus på kroppens lymfesystem

Body Self Developments System

Body SDS er en dansk alternative behandlingsform. Gjennom en spesiell massasje kan kroppens led løses opp, stress kan tas bors og de indre organene styrkes.

Man hjelper egentlig kroppen til selv å løse problemet sitt via stimulering av punkter og bearbeidelse av musklene og leddene. Massasjen er en kombinasjon av forskjellige teknikker, som til sammen har en kroppsterapeutisk effekt der gir velvære og ro i kroppens muskler, ledd og indre. Derfor er pusteøvelser også en vesentlig del av behandlingen for å skape psykisk overskudd og energi. Body SDS er ulikt kiroprakti ved att man i stedet for å manipulere leddene gir leddene massasje til leddfrigjørelse. Body SDS tar utgangspunkt i kropp og psyke, og begge deler skal ses som en helhet. Derfor er det til noen massasjebehandlinger inkludert samtaler som en del av denne behandlingsformen, da smerter og spenninger kan ha en dypere og psykisk årsak, og derfor kan samtalene bli en stor del av planleggingen av behandlingen.

Massasje av soneområdende er medvirkende til stimulering av nerve- og energibaner.

I Body SDS er det fokus på kroppens lymfesystem og soneområder for å skape en lettende og smertelindrende effekt etter for eksempel svære muskelspenninger eller blokkeringer. Når man stimulerer lymfesystemet gjennom massasjeteknikk hjelpes kroppen til å utnytte sin egen utrensende og helbredende effekt. Massasje av sonene stimulerer nerve- og energibaner, og de løser opp i kroppen og frambringer ny energi. Behandlingsformen anvendes spesielt til skulder-, nakke-, og ryggsmerter, men også til svær hodepine, svimmelhet og skader.
Noen klinikker har også spesialisert seg i behandling av smerter lokalisert i gallesten, fordøyelsesproblemer eller infeksjoner. Behandlingen blir derfor individuelt skreddersydd, og styrken og kraften av massasjen vil derfor være avhengig av problemområdene hos den enkelte.