Detox – Utrensing

Detox – Utrensing

Detox betyr avgiftning eller utrensing av kroppen. Det er når man renser kroppen for avfallsstoffer og på den måten skaper en bedre syre-base balanse, forbedre fordøyelsen, konsentrasjonen og gir en ren og vakker hud. Det er leveren som daglig nedbryter forskjellige gift- og avfallsstoffer, men noen ganger kan for mye av usunn kost eller andre årsaker være grunn til att avfallsstoffene hoper seg opp og man kan kjenne trøtthet, følelsen av å være utbrent, uendret vektnedgang i forbindelse med slankekur eller oppblåsthet.
Den verste synderen i prosessen er sukker, og derfor vil den utrensing man med egne krefter kan gjøre innen detox ganske enkel å holde seg vekk fra sukker i en periode.
Stress, overvekt, underskudd av energi eller ett høyt inntak av kaffe er også årsaker til behovet for å rense ut kroppen.

Kostplaner bestående av oljer og juicer

Mange mennesker går rundt med symptomer på opphoping av avfallsstoffer. Det er symptomer som kviser eller uren hud, ildeluktende pust, fordøyelsesproblemer, væske i kroppen, hodepine eller cellulitter. En utrensingskur bestående av motion for å utskille syrer, å inhalere basedannende stoffer via oksygen samt en diet som består hovedsakelig av oljer og juicer, men også kroppsbehandlinger kan ha en utrensende effekt.

Tarmskylling anvendes ofte i forbindelse med en utrensingskur, da det setter ned risikoen for att avfallsstoffene skal komme tilbake og opphope seg i tykktarmen.

Kliniske detoxbehandlinger kan eksempelvis også bestå av soneterapi, der det skjer en utrensing av leveren og andre indre organer gjennom trykking på sonene til organene under føttene, men også desidert organmassasje kan hjelpe på utrensing i kroppen. Fotbad tilsatt salt og ionsonder der skaper en elektronstrøm kan også stimulere utrensingen via porene til huden og lymfesystemet, og denne metoden er spesielt egnet til væskeopphopninger i bena da det setter gang i en bedre blodsirkulasjon og forbedrer bevegelsen.