Hårfjerning

Hårfjerning

Både menn og kvinner kjenner til uønsket hårvekst. Uønsket hår, som kan lokaliseres til forskjellige steder på kroppen. Det finnes svært mange behandlinger til å ta bort de uønskete hår og mulighetene varierer i pris, holdbarhet og behandlingstid. Hårfjerning kan foretas alle steder på kroppen der hvor det finnes hår, så det er mulig å bli fri for alt det hår man ikke ønsker. Muligheter innen hårfjerning inndeles i permanent hårfjerning og hårfjerning ved depilasjon

Permanent hårfjerning dekker over betegnelsen att ta bort uønsket hår, som vil være borte i lengere perioder eller eventuelt for alltid. Det kan skje ved bruk av laser der man ved hjelp av høy energisk lys omdanner lyset til varme, som bryter hårrøttenes evne til å gro. Dette er helt smertefritt. Behandlingen gir midlertidig følelensen av varme, men disse går bort innfor få timer. Laserlyset tar bort det meste av håret i det behandlede område, men der kan være sjanse for att det vil gro noen nye hår i det behandlede området, da laser blott tar bort aktive hår. Det kan derfor bety att det behøves flere behandlinger for å bli hundre prosent kvitt hårveksten, typisk med 1-2 måneders mellomrom. Innen man møter opp til behandlingen (oftest foregår disse på hudklinikker) er det nødvendig att man ikke har vært for mye ute i solen, og att området der skal behandles er barbert helt glatt. Prisen for hver enkelt laserbehandling avhenger av området der skal behandles, men behandlingen koster uansett mer enn andre hårfjerningsmetoder.

Lengre varende hårfjerning

Hårfjerning ved hjelp av depilasjon er når man tar bort hår fra hudens overflate. Alle metodene innen depilasjon kan man selv gjøre i hjemmet sitt om man foretrekker dette. Depilasjon kjenner vi best som barbering med barberhøvel eller med kjemiske produkter der påføres huden i en kort periode hvor det bryter ned hårene, hvor man etterpå tar bort med en spatel. Hårene gror ut på naturlig vis og derfor kommer de fram igjen raskt. Ønsker man en mer lengre varende hårfjerning kan man bruke en pinsett. Dette er ikke smertefritt, da det rykker ut hårene med roten. Det tar lengre tid å rykke hårene ut med roten, og derfor er det best å bruke denne metoden til mindre områder som for eksempel øyenbryn, nesen og ører. Voksbehandlinger er ikke heller smertefritt, men har også en lengre holdbarhet enn barbering, da det rykker ut hårene under hudnivå. Det er mye fortere og tidsbesparende sammenliknet med pinsett-behandling, da det tar mange flere hår bort på en gang.