Idrettsskader – derfor må de tas alvorlig

Har du trenet for hard tog overbelastet kroppen din? Eller kom du i ulykke med en takling og hinker nå rundt på ett ben? Så er der her på siden mulighet att finne behandlinger der kan gjenopprette kroppen din, så du igjen kan dyrke den sport du liker.

Det kan ta veldig lang tid å komme seg over en skade, og det er derfor svært viktig med den riktige behandling for å speede opp prosessen. Det betyr både att tiden med rehabiliteringen blir mer kort, og samtidig minskes eventuelle følgesykdomme fra idrettsskaden også. Ikke bare er behandling viktig for å ta bort skaden, men likeså er det viktig med den rette behandling. Det kan på lengre sikt forhindre att skaden blir kronisk og det har også betydning for hvor nemt skaden er att kurere. Idrettsskader kan deles opp i to kategorier:

Akutt skade, som typisk skjer fordi man er tråkket galt med foten, man detter uheldig eller blir taklet i en sportskamp. Det kan gi forstuinger, skader i lysken eller en skadet menisk.

Skader på grunn av overbelastning – disse oppstår da man trener for hardt eller trener forkert. Skaden blir ikke til fra den ene dag til den andre, men øker sakte fram og til slut kan man på grunn av smerter ikke trene lengre som man vil. Det kan for eksempel være smerte i knærne eller i ryggen.

Det finnes mange ulike typer av behandlinger til behandling av begge slags idrettsskader. Man bruker for eksempel laserbehandling, fysioterapi eller medisinsk behandling. Mulighetene er mange når man skal finne den behandling til att hjelpe akkurat din skade, og samtidig blir du grundig ledet i hvordan du hjemme eller i ett treningssenter best kan trene opp kroppen, så du igjen kan bli klar til sport.

Kroniske skader kan også repareres med rett behandling. Selv om man aldri blir helt kvitt skaden, kan korrekt behandling og trening ha stor betydning for muligheten til å bruke kroppen sin mer optimalt igjen. Muligheten for att spille handball, løpe en mil eller gå på en spinningstime. Spesielt når det gjelder overbelastningsskader er det viktig att man begynner forsiktig og trener opp skaden langsomt, for best muligt att ta bort skaden helt. Det er samtidig viktig att rette ut de feil som har resultert i skaden. Om man vil minske skaden og rask komme tilbake til det aktive og sunne livet fylt med idrett, så er det nødvendig att begynne på den rette behandling og rehabiliteringstrening. Du kan finne mange ulike typer av behandlinger i alle deler av landet på denne side.