Kiropraktor

Finn landets kiropraktorer der kan hjelpe deg.

Kiropraktikk kan hjelpe ryggen din.

Etter overbelastning av muskler, sener, ledd og nerver er det mange mennesker som søker en kiropraktor. Overbelastninger i bevegelsesapparatet viser seg når ryggvirvlene låser seg fast. Man opplever da att legemet blir stivt og derfor begrenses mulighetene for å bevege seg. Denne tilstanden gir typisk spenninger i musklene i området, som altså kan skje i både området ved nakken, skuldrene, lend og ben. Det kan gi svære smerter, men disse kan da også komme av kraftig irriterte nerver ved låsingen av ryggvirvlene.

Behandlingen består også av å stramme ut musklene og strekk av musklene.

En kiropraktor manipulerer seg til att sette fri leddene, som typisk skjer gjennom ett ’’knekk’’. Å stramme ut og strekke musklene inngår også i behandlingen, både for å styrke musklene og ta bort alle lastene musklene har fått. Har man sykdom i kroppen som for eksempel leddgikt, benskjørhet eller en discusprolaps er det mange som opplever en smertelindrende effekt gjennom kiropraktisk trening, som er spesielt utformet til å styrke muskler og ledd ut fra hensyn til den enkelte sykdom. Denne treningen bidrar også til vedlikehold og styrking av muskel- og ledd funksjon og som forebygging.

En kiropraktor vurderer hvor mange ganger du behøver besøke klinikken for effekt, men han sikrer sig også for att du får med hjem rett informasjon og instrukser omkring hjemmetrening. Selve treningen er en langsom prosess som krever tålmodighet, da leddene og musklene langsomt må tilvennes innen de skal utfordres mer, og fordi det er viktig att de ikke lider overlast som kan gi enda flere smerter.

Kiropraktikk er også mye brukt når det gjelder sportsskader, da en innsats rettet mot att avlaste de spente musklene sørger for en bedre blodforsyning og derved en fortere helbredelse av skaden. På samme måte behandler kiropraktorer også spedbarn med nedsatt bevegelighet i ledd, hvilket kan komme fra feilposisjoner eller låste ledd. Kolikkbarn synes også att få betydelig positiv effekt av kiropraktisk behandling, da bevegelse ofte funker som lindring på kolikksymptomer.