Kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi

Migrene, muskelsmerter eller motoriske og psykiske problemer hos barn. Det er bare noen av de emner som kraniosakralt arbeid kan hjelpe deg av med.
Her på siden kan de lese mer om hvor du få hjelp til å finne behandlere.

Kraniosakralterapi er en alternativ behandlingsmetode. Teorien bak behandlingen hetter att knoklene, musklene og nervesystemet kan påvirkes, så de kommer i balanse.
Det er knoklene i kraniet, ansiktet og korsbenet som inngår i kraniosakralsystemet. Rundt omkring sitter membranen som holder hjernen på plass samt en veske der beskytter hjernen mot stødd. For att hjernen kan virke optimalt er det derfor viktig att kraniosakralsystemet fungerer som det skal.

Det som kranio sakralt arbeid kan hjelpe med, er att gjenskape balansen etter eventuelle uregelmessigheter. Med veldig blide trykk på bestemte steder på ryggen, nakken, hodet og på korsbenet mener kranio sakralbehandlere, att de kan rette opp på ubalansen. De rette trykkene skaper en bedre sirkulasjon i blodet samt i vesken i hjernen. En behandling varer cirka en time og imens ligger pasienten på briksen og sovner mens han eller hun opplever en avspenning i membranen omkring hjernen. Etter behandlingen kan man oppleve følelsen av att være utrenset eller en form for tretthet.

Behandlere som utfører kranio sakralterapi vurderer att omkring 30 prosent har trøbbel med innlæring, men att dette kan hjelpes ved å rette opp på ubalansen i kranio sakralsystemet. For eksempel kan det hjelpe ordblinde med å få styr på bokstavene og dermed bli bedre på att læse.
Men det er ikke bare læringsproblemer, som behandlingen kan dra fordel av. Den har også en helbredende virkning på folk som plages av migrene og hodepine. Det skjer ved att behandlingen med de nennsomme trykk skaper en bedre sirkulasjon og på den måten løser det opp for de spenninger som kan være grunnen til att man har hodepine.
Kraniosakraltepri oppstod for hundre år siden, men er enda ikke en anerkjent behandlingsform i Danmark. Det var den amerikanske doktor William Southerland, der oppfant denne form for terapi. Den er siden blitt videreutviklet.

Utover de allerede nevnte lidelser kan kranio sakralterapi også hjelpe på mange andre ting. Det gjelder for eksempel nakkesleng og stress. Her på siden kan du se, hva behandlingsklinikker i hele Danmark har å tilby deg.