Økologisk behandling

Økologiske behandlinger og produkter vokser seg større i Danmark

Har du lyst å pleie kroppen din og utseendet, men vil samtidig ikke plage deg selv med unødvendige kjemikalier, da er økologiske produkter noe for deg. Her på siden kan du se mye mer om økologiske produkter og finne forhandlere av miljøriktige varer.

Det er veldig synd att en i troen på å gjøre noe bra for kroppen sin kan komme til å gjøre det motsatte. Dessverre hender dette for de fleste hver dag. Parfyme, såpe og make up. Dette er bare noen av de produktene som kan inneholde fremmede stoffer, som kan skade kroppen.

Selv om det i Danmark er veldig strenge krav til hva skjønnhetsprodukter og såper må inneholder av ulike stoffer, så er der fortsatt mange skadelige ingredienser i de produkter, som mange bruker å smøre deres kropp inn i daglig.

Ideen om økologi er bærekraft.
Det betyr helt enkelt, att tingene skal være naturlige og skånsomme for mennesket og miljøet. De skal hvile i seg selv uten att bli tilsatt fremmede legemer eller giftstoffer. På denne måten skal mennesket bli fri for skadelige kjemiske stoffer, som kan gi hormonforstyrrelser, framkalle allergi og gi kreft. Ikke bare skader økologiske produkter kroppen minst mulig, men de er da også minst skadelig for miljøet vi lever i.

Økologi er ikke noe nytt fenomen. Begrepet økologi ble allerede til i 1866 av en tysk biolog, Det er da blitt mer populært de seneste årene å kjøpe økologisk i Danmark. De siste ti år har danskene virkelig våknet opp for økologiske produkter og de betaler gjerne litt ekstra for økologi når de vett at det skåner både dem selv og miljøet. Danskene er altså blitt mer villig til å ofre mer for deres sunnhet end tidligere.

Etter hvert kan man da også få snart alle produkter i en økologisk variant. Det gjelder både matvarer, kler, såpe og make up.
For å være sikker på att en vare er økologisk blir der gjort regelmessig kontroll over de ulike varene, for å se om de holder reglene for økologi. Det er den økologiske produsent som har ansvaret for att dokumentere varenes økologiske gyldighet. Han skal for eksempel kunne bevise, at de økologiske produkter ikke inneholder fargestoffer.

Har du lyst på å høre mer om økologiske produkter og hvor du kan kjøpe de miljøvennlige varene som er skånsomt for både kropp og miljø, da kan du lese mer ved å klikke videre på siden her.