Pedikyr gir fine og velpleide føtter

Pedikyr

Når sommeren står for døra og føttene skal ned i åpne sandaler eller være barfotet på stranden er det herlig å vise fram noen flotte og vakre føtter.
Pedikyr er behandling og pleie av føttene. Når det er hendene som blir behandlet kalles for manicure, og det var da også manicuren som kom før pedikyren. Hendene har gjennom flere hundre år vært populære å holde fine og velpleide, men det er først i nyere tid att det er kommet fokus på føttene også. Føttene er utsatte og blir daglig hardt belastet, da de skal bære rundt på kroppen vår hele dagen. Etter en lang vinter i tjukke, varme støvler kan føttene trenge til ekstra pleie så de blir klar til å trede i sandalene og se nydelig ut. Likevel blir føttene ofte oversett, og de får ikke alltid den oppmerksomhet de behøver og fortjener.

Pedikyren kan avsluttes med att neglene får på seg en flott lakk

En pedikyr behandling begynner typisk med at føttene kommer i ett behagelig fotbad der den døde huden oppløses og heretter blir den harde huden slepet eller filet bort. Da er det neglene sines tur til å komme i fokus. De blir filet og behandlet slik de blir fine og innbydende. Etterfølgende er det tid til lite velvære. En pedikyr slutter nesten alltid med en deilig omgang massasje av føttene, og det kan være tiltrengt, da føttene daglig blir utsatt for al verdens belastninger. Fotmassasjen har da også ett annet formål: massasjen utføres nemlig med spesielle oljer og kremer der gir føttene den nødvendige fukten de behøver. Til slutt kan pedikyren avsluttes med att neglene får på seg en flott lakk. Det er mange muligheter slik manicuren, og tåneglene kan bli ensfarget, få fransk manicure der den ytterste del av neglen markeres med en hvit linje og resten av neglen blir dekorert med klar lakk. Eller kanskje en helt ny og kreativ versjon skal prøves? Det er blitt mer populært de seneste årene å tillate fantasien til å pynte neglene. Mønstre, stener og i alle farger. Utover pedikyren gir ett flott og vakkert resultat, da er det også medvirkende til å forebygge lidelser i føttenes hud og negler. Det er for eksempel veldig smertefullt å ha nedgrodde negler, men sånne kan forebygges gjennom pedikyr.

Her på siden kan du lese mer om priser og behandlinger, så føttene dine også kan bli klar til å springe i sandaler hele sommeren.