Pilates

Pilates er en teknikk der man har sjansen for å bli bedre kjent med kroppen sin.

Pilates, kjenn din kropp

Trenger du å bli mer smidig, ha bedre kontroll over kroppen din og samtidig bli strammet opp, da er pilates helt sikkert noe for deg! Her på siden kan du lese mer om hva pilates er og hvor i landet det finnes muligheter å prøve og dyrke pilates.

Pilates er en teknikk der man har sjansen for å bli bedre kjent med kroppen sin. Gjennom trening med spesielt fokus på muskulaturen rundt ryggsøylen styrker pilates kroppen. Pilates handler om å jobbe med de små musklene. Oppbyggingen av de mindre muskler har nemlig effekt på de større muskler, og hele kroppen styrkes og blir sterkere når man utøver pilates.
Det er tyskeren Joseph Pilates som er mannen bak pilates. Metoden ble utviklet i begynnelsen av det 20. Århundre. Den gangen kalte han det for ’contrology’, da han mente att man brukte hjernen til å kontrollere og påvirke muskelmassen når man utførte øvelsene.
Øvelsene i pilates skal nemlig utføres helt presist og på den måte kan man få bedre kontroll over kroppen sin og oppnå en finere og flottere kroppsholdning. Tilmed blir musklene også trenet, og det betyr att kroppen også blir mer tonet og veltrenet.

Kroppen blir mindre stiv og får i stedet en elegant holdning

Foruten de fysiske øvelsene pilates inneholder, da er det også stort fokus på pusten. Man skal kontrollere åndedrettet sitt samtidig med att man praktiserer de fysiske øvelsene. Pilates gir følelsen av velvære og det er mye fokus på den enkelte person og hva den enkelte behøver. På mindre hold blir øvelsene da også tilpasset den enkelte deltaker. Det er også mulig å delta i større hold, hvor øvelsene der vil være mer generelle.

Pilates kan både brukes som ett verktøy til en mer trenet og markert kropp, men også som en effektiv metode til å avlaste problemer med ryggen. Øvelsene i pilates gir en fornemmelse av hvordan man kontrollerer og styrer kroppen sin, så man kan bruke den hensiktsmessig og uten att skade den. Kroppen blir mindre stiv og får i stedet en elegant holdning.
Pilates kan utføres av folk i alle aldre. Utover den funksjonelle anvendelse til både vanlig trening og til gjenopprettelse av skader er den også gavnlig for sportsfolk. Pilates hjelper nettopp til å gjøre kroppen mer smidig og det er flere sportsgrener som behøver att kroppen er så smidig som mulig.

Se her på siden hvilke muligheter det finnes innen pilates og hvor i landet det finnes muligheter for å prøve pilates.