Vippeforlengelse

Vippeforlengelse

Eyelash extensions eller vippeforlengelse er en skjønnhetsbehandling der man med en spesiell lim enten setter enkelte eller fler samlete vipper på roten av de allerede eksisterende øyenvipper.
Disse vipper er også gjort av fiberhår.

Behandlingen er best til de som enten fra naturens side ikke har mange eller har korte øyevipper, men også til de som ønsker å kvitte den daglige mascara pålegging. De nye vippene settes på i den mengde og lengde som kunden ønsker, og det gir ett naturlig look som ikke trenger sminke for å bli fremhevet.

De kunstige vippene skal behandles forsiktig og skånsomt for att unngå å knekke eller bli trekket ut. Derfor kan øyensminke minske holdbarheten, da sminke typisk inneholder olje, og det kan nedbryte limen. Samtidig har vippene ikke godt av rensing av make up heller, da de på den måte blir slitt ned. Utskiller man selv mye fett og oljer gjennom huden, kan det selvfølgelig også være med til å minske holdbarheten.

Normalt kan de påsatte vippene holde i omkring 1-2 måneder. Man kan selv gjøre en innsats for å forlenge holdbarheten av de påsatte vippene, for eksempel kan man unngå att ta bad i for varmt vann, ikke ligge på vippene om natten og unngå å gni i øynene. For ikke å utsette eksisterende vipper unødig skade er det en bra ide å ta bort og påsette vippene hos en profesjonell behandler der har den riktige lim og oppløser. Ens egne vipper tar en måned om å vokse ut, hvis de blir trekket av uhensiktsmessig.